trešdiena, 2011. gada 27. jūlijs

Labo Domu Pietura dodas mācību atvaļinājumā!

Laikā no 11-14.augustam Līgatnē norisināsies kārtējais garīgās izaugsmes festivāls „Gara vasara 2011” (www.garavasara.com). Tā ietvaros došos ne vien atpūtināt prātu un garu dažādu jau ierastu un pavisam eksotisku meditāciju praksēs, bet arī cītīgi apmeklēšu konsultēšanas darbam noderīgas mācības transpersonālajā psiholoģijā.

Kā vienu no tām gribas izcelt Berta Helingera sistēmfenomenoloģiskās terapijas (SFT) metodi, kas profesionāļiem Latvijā ir pazīstama jau vairāk kā desmit gadus. Helingera unikālo sakārtojumu metodiku, kuru viņš ir izstrādājis un joprojām turpina pētīt praksē, pielieto psiholoģijā, psihoterapijā un sociālajā darbā.

Metodes unikalitāte skaidrojama ar tās sistēmisko pieeju - jebkurš „veidojums” – uzņēmums, organizācija, ģimene, dzimta, valsts – pēc būtības ir sistēma, kas ir vesela tad, ja tajā tiek saglabāti noteikti pamatprincipi:

-    visiem ir vienādas tiesības uz savu vietu sistēmā;
-    sistēmā pastāv skaidrs atbildību sadalījums;
-    jebkurā apmaiņā ir jāsaglabājas līdzsvaram starp „dot” un „ņemt”.

Izklausās pēc tā, ko katrs gaidām no harmoniskām attiecībām ar mīļoto cilvēku, vecākiem, draugiem, kolēģiem, utt., vai ne?

Hellingera metode ir lielisks instruments risinot mums visiem pazīstamus personīgus, ģimenes un pat visas dzimtas jautājumus:

-pastāvīga nepamatota vainas apziņa par kaut ko;
-sajūta „es neesmu pietiekami labs”;
-ģimenes, vīrieša un sievietes, konfliktu risināšanas ceļi;
-attiecības starp vecākiem un bērniem;
-nepabeigtas attiecības, t.sk. ar aizsaulē aizgājušiem cilvēkiem;
-vientulības, baiļu, bezcerības sajūta;
-u.c. līdzīga rakstura problēmas.


Kā zināms, mācīties ir tas pats, kas irties pret straumi - tiklīdz pārstāsi airēt, tevi neizbēgami nesīs atpakaļ. Labo Domu Pietura dodas mācīties un novēl, lai arī Tavi atvaļinājumi ir jaunas pieredzes bagāti! 


Elīna Neilande
„LABO DOMU PIETURA”
Pārvērtējošais konsultants
Tālr. 29467274
elina@labodomupietura.lv
http://www.labodomupietura.lv


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru