piektdiena, 2011. gada 18. februāris

Vai gribēt akvāriju patiešām nozīmē gribēt...akvāriju?

(publicēts ar klientes atļauju)

-„Es izdomāju – pirkšu akvāriju! Tas taču būtu tik smuki, ja te, stūrī, stāvētu akvārijs. Nu, ne jau pārāk liels, bet arī ne pavisam maziņš. Man vienmēr ir patikuši akvāriji!” (sajūsma, entuziasms, pārmēra potenciāls)

Akvārijs uz konsultāciju mūžīgi ievadošo „Kas jauns un labs?”? Tas ir kaut kas jauns.

-„Ar ko Tev asociējas akvārijs? Ko Tev tas nozīmē?”
-„Nu, kā – tas ir kaut kas tāds tīrs, harmonisks, skaidrs un ļoti smuks. Zivtiņas, akmentiņi, ūdenszāles, viss tā lēni un smuki, viss kārtīgs un mierīgs. Tāda perfekta mikropasaulīte…”
-„…” (smaidu)
-„Khmm… Tas ir tas, ko es nevaru izdarīt savā dzīvē – ieviest kārtību un harmoniju?..” (mmm, man patīk, ka klients strādā pats jau no pirmā jautājuma…)

Tipiska vajadzību un gaidu pārnese uz mazāku objektu. Nespējam nodibināt attiecības, būt draugos – nopērkam suni, kurš tiks lutināts un mīļots, bet svētkos atstāts viens, jo uz ballīti jau līdzi neņemsi. Jūtamies vientuļi un vēlamies, lai mājās vienmēr kāds sagaida – ieviešam kaķi, kurš, kā jokā par darbaholiķiem, domā, ka saimnieks dzīvo pie viņa, nevis otrādi. Pēc kārtējā eklēra ar šokolādes kažoku skrienam pirkt suluspiedi – tā nesagaidīs pat pavasari, kļūs par putekļusūcēju uz virtuves palodzes.

Ko dari Tu, lai nerisinātu šī brīža grūtību? Kā Tu bēdz, kā izolējies, kā izliecies neredzam un māni sevi un citus?



Elīna Neilande
Tālr. 29467274
„LABO DOMU PIETURA”
Pārvērtējošais konsultants
elina@labodomupietura.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru