svētdiena, 2011. gada 23. janvāris

Alternatīvā izglītība - nepieciešamība pēc pārmaiņām

Labo Domu Pietura kopš šīs nedēļas piestājusi arī Rīgas Vecāku klubā (VK) – 22.janvārī notikusi ceturtā Rīgas Vecāku kluba domubiedru un aktīvistu tikšanās, kas bija rīkota ar mērķi turpināt iepriekšējās tikšanās reizēs nosprausto mērķu realizāciju, jaunu darba grupu organizēšanu, pienākumu sadali un citus aktuālos darbus. VK darbības lauks neskar tikai izglītības sistēmu un nepieciešamību pēc pārmaiņām tajā, bet arī, piemēram, jebkurai ģimenei aktuālos veselības jautājumus, psiholoģiju, valsts politiku attiecībā uz ģimenēm utt.

Par VK informācijas apmaiņas platformu kalpo portāls Tautas skola (www.tautasskola.lv), kurā tiek veidotas darba grupu diskusijas, publicēta aktuālā informācija par alternatīvo pedagoģiju un tās jaunākajām darba metodēm, domubiedru panākumiem jaunu mācību iestāžu radīšanā visā Latvijā, organizētas diskusijas šim mērķim izveidotā forumā, u.c.

Labo Domu Pietura priecājas būt noderīga tematiskajās darba grupās:

a) Alternatīvās pedagoģijas metodes (ietver informācijas vākšanu un publicēšanu mājas lapā par dažādām iespējām, to pozitīvajiem efektiem un trūkumiem; pieredzes apmaiņu starp pedagogiem, vecākiem; mācību programmu izstrāde un citas saistītas aktivitātes);
b) Vecāku pašizglītošanās (apmācību metodikas izstrāde, mērķa grupu definēšana, vieslektoru piesaistīšana, pieredzes apmaiņas braucieni, vecāku sarunas par to, kā mājās veidot bērnam pozitīvu vidi un kā tikt galā dažādās krīzes situācijās);
c) Sadarbība ar partnerorganizācijām. Sadarbības veidošana ar valsts, pašvaldību iestādēm, citām biedrībām vai organizācijām izglītības jomā. Publicitātes aktivitātes jeb PR.

Ja arī Tev ir savs viedoklis par alternatīvo izglītību, iespējām saņemt citādu skolu - pievienojies Labo Domu Pieturai un Vecāku skolai!

Lai pietiek pacietības,

Elīna Neilande
„LABO DOMU PIETURA”
Pārvērtējošais konsultants
elina@labodomupietura.lv
Mob. 29467274

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru